OPLEIDING

Kinderbegeleider Baby’s en Peuters

Zorg

Wil je aan de slag als kinderbegeleider van kinderen tussen 0 en 3 jaar?
In deze opleiding leer je baby’s en peuters verzorgen en opvoeden in samenwerking met ouders, collega’s en externen, rekening houdend met de diversiteit in de samenleving. Je leert communiceren met de ouders en spelactiviteiten organiseren. Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Je brengt bijna 50% van de tijd door op de werkplek. Je wordt begeleid door een mentor van de werkplek en door een stagebegeleider van de opleiding.

Het certificaat Kinderbegeleider baby’s en peuters verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt en laat je toe om zelf een gezinsopvang (als onthaalmoeder) op te starten of in een groepsopvang (kinderdagverblijf) met kinderen van 0 tot 3 jaar te werken. Samen met Aanvullende Algemene Vorming (AAV) kan je het diploma secundair onderwijs Kinderbegeleider baby’s en peuters behalen.
Ben je al aan de slag als onthaalouder of in een kinderdagverblijf, maar ben je nog niet gekwalificeerd als kinderbegeleider baby’s en peuters? Dan kan je je competenties laten valideren via een EVC- assessment.

Deze opleiding kan je volgen in Brugge en Oostende.

Heb je interesse in de opleiding Kinderbegeleider baby’s en peuters?
Registreer je hieronder voor een infosessie.

Nieuw! De opleidingen kinderbegeleider baby’s en peuters en schoolgaande kinderen kan je vanaf september 2024 ook volledig @home volgen. Dit betekent dat je een groter aandeel werkplekleren per module doorloopt dan in het reguliere traject en dat je lessen via afstandsonderwijs doorgaan. Hierdoor kan je nog gemakkelijker een traject op maat samenstellen en combineren met je job. Schrijf je in voor een infosessie via de knop hieronder:

Interesse in de opleiding.

Start september/februari.

Inschrijven? Volg eerst een infosessie en/of een persoonlijk gesprek.

Registreer je hier voor de infosessie

Diplomagerichte opleiding

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs?
Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

Intakegesprek nodig!

Cursisten die deze opleiding willen volgen, hebben voorafgaandelijk een intakegesprek met de coördinator.

Maak hiervoor een afspraak

EVC-assessment

EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. EVC is een systeem om kennis en vaardigheden die je verwierf op het werk of in je vrije tijd te erkennen.

Klik hier voor meer informatie

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!