SCALA INFO

Google For Education

CVO Scala is volgens GOOGLE FOR EDUCATION een sterk voorbeeld van de inzet van Google-tools in het onderwijs.

De internetgigant maakt CVO Scala vanaf 1 september 2021 lid van een selecte groep referentiescholen.

CVO Scala wordt hiermee Google for Education Reference School.

“Google Workspace wordt dagelijks gebruikt. Iedere klasgroep heeft een virtuele klas op het leerplatform Classroom. Daar houdt de leerkracht de leerstof bij en wie wil, kan daar nog verder oefenen.”

- Directeur Emmy Leleu

Referentiescholen worden door Google erkend voor hun uitmuntende gebruik van technologie om positieve leerresultaten te stimuleren. Deze scholen delen advies, tips en best practices, organiseren Google-evenementen en meer. De intensieve samenwerking van CVO Scala en GOOGLE FOR EDUCATION startte in 2012 met een Google for Education Bootcamp en Summit.

Inmiddels is CVO Scala een centrum met zo’n 20.000 cursisten, 400 personeelsleden en duizenden cursussen per jaar, verspreid over heel West-Vlaanderen en daarbuiten.

“Google Workspace wordt dagelijks gebruikt. Iedere klasgroep heeft een virtuele klas op het leerplatform Classroom. Daar houdt de leerkracht de leerstof bij en wie wil, kan daar nog verder oefenen.” zegt directeur Emmy Leleu, die zelf de titel behaalde van Google Innovator.

Ze voegt eraan toe: “In het kader van Digisprong begeleidt CVO Scala ook andere scholen bij het opzetten van een efficiënt ICT-schoolbeleid en het maximaliseren van ICT-competenties van leerkrachten.”

Met deze reportage erkende ook GO! de vlotte integratie van technologie in CVO Scala: GO! CVO Scala - Digitale transformatie CVO Scala start het schooljaar deze week. Google Workspace draait al warm en de inschrijvingen lopen vlot.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!