OPLEIDING

Nederlands (NT2) als voorbereiding op het theoretisch rijbewijs B

Vakgebied Nederlands tweede taal (nt2)

1 cursus

Wil je graag je theoretisch rijbewijs B behalen en is Nederlands niet je moedertaal? In deze cursus leer je moeilijke woorden uit het verkeersreglement begrijpen, de verschillende verkeersborden (her)kennen, welke boetes er bestaan en nog veel meer. Op het einde van de cursus maak je een proefexamen. Als je slaagt voor de module, krijg je een deelcertificaat ‘Project socio-culturele integratie’.

Voorkennis

Om in te stappen in deze module heb je een certificaat van NT2 Richtgraad 1 (NT2 Breakthrough (1.1) + NT2 Waystage (1.2)) nodig.

Heb je geen certificaat van NT2 Richtgraad 1?

Aan de hand van een niveautest kan je worden vrijgesteld.

Alle niveautesten worden op afspraak door het Agentschap Integratie en Inburgering afgenomen.

Meer info?

Meer info? Vul het formulier in.
Vous êtes francophone? Remplir le formulaire.
For information in English, fill out this form.

Volgde je nog nooit een cursus Nederlands tweede taal? Meld je dan eerst aan bij het Agentschap Integratie en Inburgering.

Missie

CVO Scala geeft je de kans om Nederlands te leren in een stimulerende en uitdagende omgeving. Op verschillende locaties bieden wij een uitgebreid en divers cursusaanbod aan. Ons enthousiast en geëngageerd team helpt je om een erkend certificaat te behalen en je kansen in onze snel evoluerende samenleving te vergroten.

Officieel certificaat

Onze modules zijn erkend door het departement onderwijs en zijn gekoppeld aan de niveaus van het Europees Referentiekader (ERK). Na het behalen van de doelstellingen krijg je een officieel (deel)certificaat dat een belangrijke troef kan zijn op de arbeidsmarkt.

Logopedie

Al onze cursisten kunnen in samenspraak met hun leerkracht gratis logopediesessies volgen bij ons en op die manier aan hun uitspraak werken. Een sessie duurt 25 minuten en wordt gegeven door een professionele logopediste met ervaring in Nederlands voor anderstaligen.

Remediëring

Cursisten die een tijdje afwezig zijn geweest of die het wat moeilijk hebben in de klas, kunnen gratis remediëringslessen volgen. Op die manier zorgen we voor optimale slaagkansen voor al onze cursisten.

Leerplatform

Iedere NT2-cursist krijgt toegang tot Google Classroom, ons digitale leerplatform. Wie tijd en zin heeft, kan zijn of haar kennis van het Nederlands buiten de lessen optimaliseren.

Gratis krant

Lees hier gratis onze NT2-krant 'De Boterham', voor en door cursisten.

Activiteiten

Nederlands Tweede Taal in CVO Scala is meer dan les alleen. De leerkrachten van CVO Scala nemen hun cursisten regelmatig mee op (online) uitstap. Daarnaast organiseren we spelavonden, voordrachten …

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!