CURSUS

Broden en harde luxe

Vakgebied Culinair / Opleiding Bakkerij

Officiële benaming: Medewerker bakkerij / Broden en harde luxe

De cursus vindt plaats op dit moment/deze locatie

Wat leer je in deze cursus?

Bij brood denken we aan bloem, water, gist, zout en een beetje vetstof. Dit alles mengen, rijzen, bakken en klaar. Zo eenvoudig is het wel niet, er komt meer bij kijken. In deze module komen tips en tricks aan bod over het kneden, mengen, rijzen en correct afbakken. Je start met de basis wit en bruin brood om over te schakelen naar meergranenbrood. Na de basis ga je verder met andere bloemsoorten: rogge, spelt, volkoren … In de categorie harde luxe zijn pistolets en stokbrood het meest gekend, maar er is ook aandacht voor ciabatta, roggestokbrood, vloerkadetjes ...

Bekijk hier enkele foto's

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar culinair@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!