OPLEIDING

Kinderbegeleider Schoolgaande Kinderen

Zorg

Wil je werken met kinderen tussen 3 en 12 jaar? In deze opleiding leer je zorgen voor kleuters in de kleuterklas en voor kinderen van de basisschool buiten de schooltijd. Je draagt bij aan hun algemene ontwikkeling in samenwerking met ouders, collega’s en externen, rekening houdend met de diversiteit in de samenleving. Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Je brengt bijna 50% van de tijd door op de werkplek. Je wordt begeleid door een mentor van de werkplek en door een stagebegeleider van de opleiding.

Het certificaat Kinderbegeleider schoolgaande kinderen verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt en leidt naar een gevarieerde, boeiende job met werkzekerheid in de speelse omgeving van de kleuterklas of de buitenschoolse kinderopvang. Samen met Aanvullende Algemene Vorming kan je het diploma secundair onderwijs Kinderbegeleider schoolgaande kinderen behalen.
Deze opleiding kan je volgen in Brugge en Oostende.

Heb je interesse in de opleiding Kinderbegeleider schoolgaande kinderen?
Registreer je hieronder voor een infosessie.

Nieuw! De opleidingen kinderbegeleider baby’s en peuters en schoolgaande kinderen kan je vanaf september 2024 ook volledig @home volgen. Dit betekent dat je een groter aandeel werkplekleren per module doorloopt dan in het reguliere traject en dat je lessen via afstandsonderwijs doorgaan. Hierdoor kan je nog gemakkelijker een traject op maat samenstellen en combineren met je job. Schrijf je in voor een infosessie via de knop hieronder:

Interesse in de opleiding.

Start september/februari.

Inschrijven? Volg eerst een infosessie en/of een persoonlijk gesprek.

Registreer je hier voor de infosessie

Diplomagerichte opleiding

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs?
Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

Intakegesprek nodig!

Cursisten die deze opleiding willen volgen, hebben voorafgaandelijk een intakegesprek met de coördinator.

Maak hiervoor een afspraak

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!