OPLEIDING

Lasser

Vakgebied Techniek

7 cursussen

Wil je een basisopleiding lassen volgen? Of heb je echt de ambitie om een professionele constructielasser te worden? Misschien ben je al een ervaren lasser en wil je je bijscholen?

Metaal-lassen basis

De basismodule Metaal-lassen staat los van de opleiding Constructielasser en laat je toe om kennis te maken met het vakgebied.

Constructielasser

De opleiding Constructielasser leidt tot een officieel certificaat. Samen met Aanvullende Algemene Vorming (AAV) kan je het diploma secundair onderwijs Constructielasser behalen.
Je leert hoeknaadverbindingen en plaatverbindingen lassen volgens het halfautomaat-proces (massieve draad) en TIG-proces om een lasverbinding in constructiestaal te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving en het lasplan. Optioneel kan je ook volgens het BMBE-proces leren lassen (elektrodelassen). In principe werken we met staal, maar het kan ook met inox of aluminium. Er kan een (deel)certificaatsupplement uitgereikt worden om te verduidelijken op welke materialen je hebt leren lassen.

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar technieken@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!