OPLEIDING

Academisch Nederlands (NT2) in de klas

Vakgebied Nederlands tweede taal (nt2)

18 cursussen

Wie zich optimaal wil voorbereiden op een opleiding hoger onderwijs of een uitdagende job, kan terecht in onze cursus Academisch Nederlands. Je bouwt op taakgerichte wijze je kennis van het Nederlands op en krijgt de kans om eigen interessegebieden te exploreren via persoonlijke opdrachten.
Na de cursus kan je deelnemen aan het examen CNaVT. Dat heb je nodig voor heel wat opleidingen hoger onderwijs.
In Kortrijk heb je les van maandag tot donderdag (van 9.00 tot 16.00 uur) en op vrijdag (tot 13.00 uur).
Tussen sommige modules heb je ook de mogelijkheid om voorbereidende modules te volgen. We raden je aan om die modules te volgen. Je kan er bepaalde vaardigheden in uitdiepen, waardoor je slaagkansen bij verdere studies groter worden.
We werken met een eigen syllabus. Zo kunnen we optimaal inspelen op de noden van de groep.
In Brugge en Oostende heb je les van maandag tot vrijdag (van 9.00 tot 12.20 uur).
We werken met de handboeken ‘Nederlands in gang’, ‘Nederlands in actie’ en ‘Nederlands op niveau’.

Hoe inschrijven?

Meer info?

Meer info? Vul het formulier in.
Vous êtes francophone? Remplir le formulaire.
For information in English, fill out this form.

Volgde je nog nooit een cursus Nederlands tweede taal? Meld je dan eerst aan bij het Agentschap Integratie en Inburgering.

Missie

CVO Scala geeft je de kans om Nederlands te leren in een stimulerende en uitdagende omgeving. Op verschillende locaties bieden wij een uitgebreid en divers cursusaanbod aan. Ons enthousiast en geëngageerd team helpt je om een erkend certificaat te behalen en je kansen in onze snel evoluerende samenleving te vergroten.

Officieel certificaat

Onze modules zijn erkend door het departement onderwijs en zijn gekoppeld aan de niveaus van het Europees Referentiekader (ERK). Na het behalen van de doelstellingen krijg je een officieel (deel)certificaat dat een belangrijke troef kan zijn op de arbeidsmarkt.

Logopedie

Al onze cursisten kunnen in samenspraak met hun leerkracht gratis logopediesessies volgen bij ons en op die manier aan hun uitspraak werken. Een sessie duurt 25 minuten en wordt gegeven door een professionele logopediste met ervaring in Nederlands voor anderstaligen.

Remediëring

Cursisten die een tijdje afwezig zijn geweest of die het wat moeilijk hebben in de klas, kunnen gratis remediëringslessen volgen. Op die manier zorgen we voor optimale slaagkansen voor al onze cursisten.

Leerplatform

Iedere NT2-cursist krijgt toegang tot Google Classroom, ons digitale leerplatform. Wie tijd en zin heeft, kan zijn of haar kennis van het Nederlands buiten de lessen optimaliseren.

Gratis krant

Lees hier gratis onze NT2-krant 'De Boterham', voor en door cursisten.

Activiteiten

Nederlands Tweede Taal in CVO Scala is meer dan les alleen. De leerkrachten van CVO Scala nemen hun cursisten regelmatig mee op (online) uitstap. Daarnaast organiseren we spelavonden, voordrachten …

Examen Nederlandse Taalunie

In de eerste helft van mei worden de jaarlijkse examens afgenomen voor het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal. Onze lesplaats Kortrijk richt ook dit jaar een examen in voor het Profiel Educatief Startbekwaam - B2. Het certificaat voor dit profiel biedt toegang tot de meeste Vlaamse universiteiten. Meer informatie over de profielen vind je op de website van het CNaVT: www.cnavt.org.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!