CURSUS

Digitale fotografie 2 @home

Vakgebied Informatica / Opleiding Online cursussen

De cursus vindt plaats op dit moment/deze locatie

Wat leer je in deze cursus?

Deze online cursus biedt je de mogelijkheid om op je eigen tempo je kennis over fotografie uit te breiden. Voor deze lessenreeks is een spiegelreflexcamera of een compacte systeemcamera aanbevolen en een statief is ook zeker nuttig.

In de online cursus leer je over de sensoren in de digitale camera en hoe je die kan reinigen. Daarna volgen lessen over de meest interessante objectieven (prime, macro, ultrabreedhoek, fisheye, spiegeltele en tiltshift) en hun toepassingen. Je leert in weinig licht fotograferen, met HDR-technieken interieurs en onderwerpen in tegenlicht vastleggen, kleine onderwerpen fotograferen met betaalbare macro-accessoires, professionele voedingsfoto’s en bijzondere landschapsfoto’s maken met fotografische filters ... Er zijn ook een aantal lessen over flitsfotografie.

De online cursus bestaat vooral uit uitgebreide, professioneel opgenomen videolessen waarin de leerkracht op een duidelijke en gestructureerde manier uitleg geeft. De online lessen worden aangeboden via een elektronische leeromgeving die je kan bekijken op computer, tablet of smartphone. Hier krijg je, naast de videolessen, ook foto-opdrachten. Op elk moment kan je je tussentijds resultaat opvolgen en wanneer alle opdrachten uitgevoerd en beoordeeld werden, zie je je eindresultaat. De videolessen worden aangevuld met extra lesmateriaal zoals documentatie, een fotogalerij, een quiz, extra video’s of oefeningen die je vrijblijvend kan uitproberen. Zit je met een vraag of heb je een opmerking, dan kan je die steeds via de leeromgeving doorgeven. De cursus loopt over één semester van een schooljaar. Alle foto-opdrachten moet je voor het einde van het semester indienen.

Bekijk hier enkele foto's

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!