CURSUS

Laravel 3

Vakgebied Informatica / Opleiding Programmeren

De cursus vindt plaats op dit moment/deze locatie

Wat leer je in deze cursus?

PHP is nog steeds een van de populairste programmeertalen die, in combinatie met een database zoals MySQL, gebruikt wordt voor het ontwikkelen van database-gestuurde webapplicaties. In het bedrijfsleven verwacht men echter ook steeds meer kennis van Laravel. Een webapplicatie in Laravel kunnen ontwikkelen is dan ook een absolute meerwaarde.

In deze tweedelige cursus leer je stapsgewijs aan de hand van praktische projecten volledige database gestuurde webapplicaties ontwikkelen in PHP met aanvullende webtechnologieën. Nadat je het eerste deel gevolgd hebt, kan je vlot overweg met PHP. Je hebt een goed inzicht in hoe webapplicaties opgebouwd worden. Je kan zelf een eenvoudige webapplicatie met PHP maken en online zetten.

In de projecten maak je uitgebreid gebruik van Bootstrap, een framework dat je helpt met het weergeven van de gegenereerde HTML. Voor het genereren van de HTML-code maak je gebruik van Blade, de template engine die standaard bij Laravel hoort. Ook de integratie van een database komt uitvoerig aan bod. Met behulp van migratiebestanden creëer je de tabellen met alle nodige kenmerken van de database. Om rijen aan een tabel toe te voegen, te verwijderen, te wijzigen of de gegevens in een database te bevragen, maak je gebruik van Eloquent, een eenvoudige en gebruiksvriendelijke taal om databases te manipuleren. Dit hoort ook standaard bij Laravel. Voor het volgen van deze cursus is een basiskennis van PHP vereist.

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar ict@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Vrijstellingsproeven

Voor deze opleiding moet je beschikken over voorkennis uit de modules ‘aan de slag met ICT’ en ‘e-communicatie, internet en andere diensten’.

Heb je al voorkennis en wil je een vrijstellingsproef afleggen voor deze modules?

Registreer je via dit formulier en dan leggen we een afspraak vast.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!