OPLEIDING

Medewerker groen- en tuinbeheer

Vakgebied Groen

De opleiding Medewerker groen- en tuinbeheer omvat een breed scala aan onderwerpen, waaronder kennis van inheemse planten, bodem- en plantbeheer, natuurlijke bestrijdingsmiddelen, de aanleg van infrastructuur die past binnen de omgeving en de natuur, het gebruik en onderhoud van materiaal en veiligheid op de werkvloer.

Als je slaagt voor alle modules van deze tweejarige opleiding, behaal je het certificaat ‘Medewerker groen- en tuinbeheer’, een professionele benaming voor een tuinman. Klik op ‘Structuurschema’ voor een overzicht van de modules die in deze opleiding aan bod komen.

De opleiding legt sterk de nadruk op praktijkervaring, zodat je na het behalen van het certificaat voldoende ervaring hebt om aan de slag te kunnen in het werkveld, bijvoorbeeld bij een groendienst of als zelfstandige. Je krijgt op die manier uitstekende mogelijkheden om bij te dragen aan klimaat- en milieubescherming.

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar groen@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Diplomagerichte opleiding

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs?
Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

Intakegesprek nodig!

Cursisten die deze opleiding willen volgen, hebben voorafgaandelijk een intakegesprek met de coördinator.

Maak hiervoor een afspraak

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!