CURSUS

Goudbewerking

Vakgebied Goudsmid / Opleiding Goudsmid

Wat leer je in deze cursus?

In Goudbewerking ontwerp je een juweel met meerdere kleuren goud dat je dan ook effectief in goud zal realiseren. Je maakt dit ontwerp eerst in zilver om zo het soortelijk gewicht van zilver naar goud om te rekenen. Op die manier weet je hoeveel goud je nodig zal hebben. Je leert over de specifieke eigenschappen van verschillende goudlegeringen - hun smeltpunt en soortelijk gewicht, verschillende wijzen van gloeien en schrikken - en maakt gebruik van verschillende soorten goudsoldeer. Zo gebruik je meerdere kleuren goud op een verantwoorde wijze. Ook maak je een juweel met een bewegingselement in verwerkt. Dit kan constructief zijn (zoals een scharnier) of decoratief (zoals een springveer).

Bekijk hier enkele foto's

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar goudsmid@cvoscala.be.

Vrijstellingsproeven

Heb je reeds voorkennis en wens je een vrijstellingsproef af te leggen van één of meerdere modules? Registreer je dan via dit formulier en dan leggen we een afspraak vast.

Digitale brochure

Download hier de digitale brochure van de opleiding Goudsmid.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!