CURSUS

Het weekmenu

Vakgebied Culinair / Opleiding Creatief Koken

Wat leer je in deze cursus?

Je leert de basisbeginselen van het koken en de elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken. In deze module leer je:

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden;
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken;
  • de voedingsdriehoek gebruiken;
  • recepten correct lezen;
  • snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte;
  • hoeveelheden afmeten en wegen;
  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren, zoals koken, bakken, braden, stoven met vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst;
  • de werkvolgorde tijdens het koken respecteren;
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen.

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar culinair@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!