OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Werken met Google

Google werd wereldbekend met zijn eenvoudige maar krachtige zoekmachine, maar Google biedt nog veel meer producten aan. Zo is er Chrome, een krachtige webbrowser van Google, maar ook GMail en G Suite.

In deze cursussenreeks nemen we je mee doorheen de verschillende producten van Google. Deze producten zijn niet enkel gratis voor de gebruikers, maar ook allen op elkaar afgestemd en zeer gebruiksvriedelijk.

Werken met Chrome en GMail

In deze eerste cursus maak je kennis met de webbrowser van Google, namelijk Chrome. Je leert niet enkel het wereldwijde web verkennen, maar ook de verschillende tools aan boord van Google Chrome. Je maakt tevens kennis met de verschillende beveiligingsopties van Chrome en met extentsies.

In het onderdeel GMail leer je mailen, een contactlijst aanmaken en beheren en je mails beheren.

Lees meer

Werken met Google Apps

Met je gmail-account beschik je over een brede waaier aan allerhande extra toepassingen. Je gebruikt dit e-mailadres misschien enkel om te mailen, maar wist je dat je gratis 15 Gigabyte aan opslagruimte krijgt? 

Uiteraard is Gmail een volwaardig e-mailpakket. Je kan mails versturen, maar ook contactpersonen beheren, bijlagen versturen, je e-mails bewaren in labels (of mappen) en je e-mails sorteren.

Met Google Agenda houd je een digitale agenda bij, waarin je zelf je afspraken kan instellen.

Met Google Drive beschik je ook over een Cloud Computing systeem. Het is de meest gebruikte toepassing voor cloudopslag. Hierdoor kan je al je documenten steeds waar je wil raadplegen.Bovendien kan je je documenten delen met andere personen en kan je op afstand en tegelijkertijd samen aan een document werken.

Met Google Docs heb je geen Word,  Excel of PowerPoint op je pc meer nodig. Bovendien kan je zelf digitale invulformulieren gebruiken om enquêtes te maken

Met Backup & Sync synchroniseer je bepaalde mappen vanuit je cloud met je toestel of zorg je voor automatische back-ups van je mappen naar de cloud.

Lees meer