OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Werken met afbeeldingen, foto's of video

 In de opleiding ict in creatieve context leer je creatief aan de slag te gaan met afbeeldingen, video en geluid. Je maakt kennis met een grote waaier aan softwarepakketten om op een eenvoudige manier thuis afbeeldingen, video en geluid te bewerken en verwerken.

 

 

 

Fotoboeken maken (start to create)

In deze basiscursus leer je werken met foto's. Je leert op een eenvoudige manier je foto's uploaden. Je past eenvoudige bewerkingstechnieken uit om je foto's te verbeteren en/of op te maken.

Je leert hoe je foto's schikt in een fotoalbum en hoe je de album afwerkt. 

Heb je net met een digitaal fototoestel leren werken en wil je nu ook je foto's in een album plaatsen dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Lees meer

Photoshop Elements

Adobe heeft een totaalpakket uitgewerkt voor de professioneel en gevorderd gebruiker, namelijk Adobe Creative Suite. Dit pakket omvat zowel Photoshop, Illustrator, Indesign en nog veel meer.

Voor de beginnende gebruiker die voornamelijk interesse heeft om foto's te bewerken is er Photoshop Elements, het kleinere broertje van Photoshop. Niettemin heeft Photoshop Elements reeds zeer veel tools aan boord om foto's op een goede manier te bewerken en te verwerken. In deze cursus maak je kennis met lagen, paletten, filters, ...

Lees meer

Basis multimedia

In de module basis multimedia maak je kennis met de 5 grote onderdelen van de opleiding multimedia-operator. Je maakt kennis met digitaal materiaal en leert multimediatoepassingen kennen. In de eerste hoofdstuken maak je uitgebreid kennis met fotomateriaal, multimediabestanden en het organiseren van multimediabestanden.

Je leert eenvoudige technieken om foto's te bewerken en te verwerken. Om vervolgens ook kennis te maken met geluid en video.

Lees meer

Grafische vormgeving 1: Illustrator 1

In deze module leer je professionele vectoriële tekeningen te maken zoals logo’s, cartoons en andere illustraties. Je leert werken met lagen en paden en maakt kennis met de gereedschappen van het pakket Adobe Illustrator.

Lees meer

Digitale tekst- en paginaopmaak 1: Indesign 1

In de module digitale tekst- en paginaopmaak 1 leer je tekst- en beeldelementen samen- brengen in een grafisch ontwerp. Je maakt een tekst typografisch op en gebruikt de basisgereedschappen van Indesign. Je leert ook tekst en tabellen opmaken met de bijhorende stijlen. Op het einde van de module ben je de trotse eigenaar van je zelfgemaakte brochure.

Lees meer

Digitale beeldbewerking 1: Photoshop 1

Zou je graag collages maken van je familiefoto’s? Wil je je eigen kaartjes ontwerpen? Of ben je op professioneel vlak bezig met fotobewerking? In deze eerste module gaan we op verkenning in de uitgebreide Photoshop werkomgeving. Hoe is het werkvenster opgebouwd, hoe activeer ik de verschillende gereedschappen, wat zijn de verschillende deelvensters en hun functie, …?
Verder leren we ook al enkele belangrijke basisbewerkingen uitvoeren. Hoe stel je de juiste kleuren in, hoe verbeter je fouten, hoe kan je eenvoudige retouches uitvoeren met de kloonstempel, …? We leren selecties maken met verschillende gereedschappen, zoals snelle selectie, de toverstaf, de verschillende lasso’s, … Via deze selecties kan je jouw ontwerp samenstellen om zo een lagenpalet op te bouwen. Op deze lagen kan je effecten aanbrengen via laagstijlen.

Lees meer

Digitale beeldbewerking 3: Photoshop 3

Wil je meer weten over de finesses van Photoshop? In Photoshop 3 verkennen we de speciale functies van het programma. Via paden tekenen we moeilijke selecties uit en zetten we tekst op een pad. We leren ook laagsamenstellingen maken waarbij binnen 1 ontwerp verschillende laagcombinaties onthouden kunnen worden. We leren werken met slimme objecten en slimme filters. Deze filters blijven steeds aanpasbaar waardoor je kan experimenteren tot je het beste resultaat verkrijgt. Je komt te weten hoe je met ‘photo merge’ meerdere foto’s aan elkaar kan plakken en hoe je het perspectief kan veranderen. Met de functie ‘marionet verdraaien’ kunnen we armen of een hoofd in een andere hoek plaatsen. Met de tijdlijn kan je bewegende beelden maken en de 3D-functie levert verrassende
resultaten op.

Lees meer

Montage van foto's en video's

In deze cursus leer je hoe je foto's en videofragmenten kunt monteren. Heb je deelgenomen aan sportwedstrijd en wil je je foto's en filmpjes monteren of wil je van je vakantie foto's en gekke filmpjes een collage maken dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Lees meer

Volg je de volledige opleiding en slaag je voor alle evaluaties dan ontvang je het certificaat DTP-Operator. Wil je de opleiding DTP-operator bij CVO Scala volgen in combinatie met tweede kansonderwijs met het oog op het behalen van een diploma secundair onderwijs dan kan je steeds terecht bij onze partners.

Als cursist van CVO Scala krijg je voor het schooljaar 2019-2020 een toegang tot Academic Software. Daar kan je ondermeer het officiële Office-pakket downloaden en installeren op je pc. Installeer Office 365 – Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Outlook, OneNote en Access – op je laptop, pc, Mac, smartphone of tablet. Bovendien krijg je een OneDrive cloudopslag van 1 terabyte, een virusscanner en andere softwarepakketten.

Er zijn enkele voorwaarden.

  • Wie zich voor het schooljaar 2019-2020 voor een cursus inschrijft, heeft recht op een toegangscode. De software kan één jaar gebruikt worden. Deze periode start op het moment dat je het pakket downloadt.
  • Wie zich na afloop van het abonnement opnieuw inschrijft, kan een nieuwe toegangscode vragen.
  • Elke persoon heeft recht op maximaal één toegangscode per moduleperiode.
  • Dit aanbod is in samenwerking met SignPost, die tevens verantwoordelijk is voor de technische ondersteuning.
  • Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt.
  • Naast dit aanbod kan je via Academic Shop software aankopen aan studententarief.