OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Tandartsassistent

Als tandartsassistent bereid je de handelingen van de arts voor, bied je technische ondersteuning bij de medische behandeling en verzorg je de medisch administratieve opvolging van de patiëntendossiers. De opleiding Tandartsassistent omvat, naast het leren assisteren bij tandheelkundige handelingen, ook lesmodules hygiëne en EHBO, en een lessenpakket administratie. De kroon op het werk is een stage in een tandartspraktijk.

Dankzij de ondersteuning die je leert bieden bij de voorbereiding, de uitvoering en de afronding van een behandeling, kan de tandarts de behandeling efficiënter uitvoeren, wordt de behandeltijd verkort en verloopt de organisatie binnen de tandartspraktijk veel vlotter.

De opleiding omvat 580 lestijden, duur twee jaar en komt in aanmerking voor educatief verlof. We bieden deze opleiding zowel overdag als 's avonds aan.

De dagopleiding vindt plaats op donderdagvoormiddag én donderdagnamiddag.

De avondopleiding vindt plaats op maandagavond én donderdagavond.

Hieronder krijgt u een overzicht van de volledige structuur van de opleiding (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

 

Er zijn geen diplomavereisten, iedereen kan deze opleiding volgen. Op het einde van de opleiding krijg je een certificaat.

Is Nederlands niet je moedertaal? Volg dan deze opleiding met de extra talige ondersteuning.

 

Wanneer inschrijven

Er kan meerdere keren per schooljaar ingeschreven worden. Neem voor een gepersonaliseerd traject contact op met caelle.seynhaeve@cvoscala.be.

Opstartmomenten en infomoment

Wens je graag op de hoogte te worden gebracht van de verschillende opstartmomenten of infomomenten, noteer dan hier uw naam.

Diplomagericht

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende algemene vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Kostprijs + Premie

Het inschrijvingsgeld bedraagt 1,5 euro per lestijd. Per semester betaal je maximum 300 euro inschrijvingsgeld. Per schooljaar betaal je maximum 600 euro inschrijvingsgeld.

Indien je je diploma secundair onderwijs behaalt, heb je recht op een volledige terugbetaling van het wettelijk inschrijvingsgeld dat je effectief betaalde voor de modules van de diplomagerichte opleiding. Bijkomende kosten voor cursusmateriaal krijg je niet terugbetaald. 

Vrijstelling inschrijvingsgeld, opleidingscheques en Vlaams opleidingsverlof.

Kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld? Kijk dit even na op de website van de Vlaamse Overheid.

Deze opleiding kan betaald worden met opleidingscheques. Voor meer informatie betreffende opleidingscheques verwijzen we je naar de website van de VDAB

Voor deze opleiding kan je vlaams opleidingsverlof aanvragen. Op de website van de Vlaamse overheid vind je alle informatie betreffende de opleidingen die in aanmerking komen voor vlaams opleidingsverlof.

Meer info

Heb je nog vragen of wens je nog verdere informatie? Neem contact op met de coördinator 
caelle.seynhaeve@cvoscala.be