OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Internet

In 1989 zorgde Tim Berners Lee ervoor dat het wereldwijde web toegankelijjk was voor iedereen. Langzaam ontdekte men vanuit de huiskamer de kracht van het wereldwijde web. Het wereldwijde web van toen bestond uit tekst en plaatjes. Met de introductie van het web 2.0 kende het internet een explosieve groei. In België hebben zo'n 90% van de bevolking toegang tot het internet.

Vandaag kan je niet meer zonder een toegang tot het internet en is werken met het wereldwijde web een must. Zowel op professioneel vlak als als thuisgebruiker is internet een vereiste.

In deze cursus maak je kennis met het internet. We leren je surfen, zoeken, mailen, ... Je maakt kennis met enkele interessante sites, leert het jargon kennen en we tonen je hoe je je computer beveiligd.

Volg je de volledige opleiding en slaag je voor alle evaluaties dan ontvang je het certificaat DTP-Operator. Wil je de opleiding DTP-operator bij CVO Scala volgen in combinatie met tweede kansonderwijs met het oog op het behalen van een diploma secundair onderwijs dan kan je steeds terecht bij onze partners.

Als cursist van CVO Scala krijg je voor het schooljaar 2019-2020 een toegang tot Academic Software. Daar kan je ondermeer het officiële Office-pakket downloaden en installeren op je pc. Installeer Office 365 – Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Outlook, OneNote en Access – op je laptop, pc, Mac, smartphone of tablet. Bovendien krijg je een OneDrive cloudopslag van 1 terabyte, een virusscanner en andere softwarepakketten.

Er zijn enkele voorwaarden.

  • Wie zich voor het schooljaar 2019-2020 voor een cursus inschrijft, heeft recht op een toegangscode. De software kan één jaar gebruikt worden. Deze periode start op het moment dat je het pakket downloadt.
  • Wie zich na afloop van het abonnement opnieuw inschrijft, kan een nieuwe toegangscode vragen.
  • Elke persoon heeft recht op maximaal één toegangscode per moduleperiode.
  • Dit aanbod is in samenwerking met SignPost, die tevens verantwoordelijk is voor de technische ondersteuning.
  • Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt.
  • Naast dit aanbod kan je via Academic Shop software aankopen aan studententarief.