OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

ICT voor beginners

De opleiding Start to ict omvat 2 basismodules, namelijk:

 • Aan de slag met ict
 • E-communicatie, internet en online diensten.
 
De opleiding is de start van je groot 'computer en internet'-avontuur. Beide modules zijn zeer laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die nog geen computer- en internetervaring heeft. Na het volgen van beide modules kan je al aardig werken met de computer en het internet. Deze modules vormen de start voor al wie op een professionele manier wil leren werken met kantoortoepassingen, met cloudtoepassingen of met grafische pakketten.
 
Beide modules zijn voornamelijk doe-modules. De praktijk is belangrijker dan de theorie. Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen leer je werken met de computer en het internet.
 
Onder de module start to ict kan je volgende beginnerscursussen volgen:
 • Aan de slag met de computer
 • Aan de slag met SmartPhone en tablets
 • Aan de slag met een macbook
 • Aan de slag met iPhone en iPad
 Onder de module E-communicatie, internet en online diensten kan je volgende beginnerscursussen volgen:
 • Internet voor beginners
 • Werken met Google Chrome en GMail
 • Aan de slag met SmartPhone en tablets deel 2
 • Aan de slag met iPhone en iPad deel 2

 

Aan de slag met de computer

Ben je computerleek? Begin er nu aan!

Denk niet te vlug: computers, dat is niks voor mij! Ook jij kunt je voordeel doen met een computer. Misschien heb je veel foto’s die je wil bewaren of waarmee je een album wil maken. Of misschien wil je op de hoogte blijven van de actualiteit of wil je gratis met beeld en geluid praten met je (klein)kinderen of wil je thuis je bankzaken regelen of ... Er zijn duizend-en-één redenen om bij te blijven in dit computertijdperk. En geen enkele om afzijdig te blijven.

Vóór je hiermee begint moet je een aantal basisvaardigheden aanleren en dat doen we in de cursus ‘Aan de slag met de computer’. Na het doorlopen van deze opleiding kun je jezelf verder bekwamen in de cursuspakketten die jou het meest interesseren.


Deze opleiding is bedoeld voor mensen die weinig of geen kennis hebben van computer. Voorkennis is dan ook niet vereist. De lessen worden gegeven op een rustig tempo zodat iedereen aan bod komt.

Tijdens deze cursus leiden we je binnen in de wereld van de informatica. Met praktische oefeningen leer je werken met Windows en krijg je basisvaardigheden onder de knie zoals gebruik van muis en toetsenbord, werken met vensters. Je leert teksten aanmaken, verplaatsen, kopiëren, opslaan en uiteraard hoe je deze kan terugvinden. Samen zetten we foto’s over van je fototoestel naar je pc en we leren werken met een tekenprogramma.

Tot slot zetten we onze eerste stappen op het internet. Voor wie nog twijfelt… gewoon DOEN.

 

Indien gewenst kan er een computer/laptop van het CVO gebruikt worden.


Lees meer

Internet voor beginners

In deze cursus maak je kennis met het internet en het wereldwijde web. We leren je surfen op het wereldwijde web. Je zoekt naar informatie. Je maakt kennis met mailen. Je downloadt informatie en je leert ook uploaden. Je leert je computer beveiligen.

Deze cursus is een absolute must voor de beginnende pc-gebruiker.

Lees meer

Als cursist van CVO Scala krijg je voor het schooljaar 2018-2019 een toegang tot Academic Download. Daar kan je ondermeer het officiële Office-pakket downloaden en installeren op je pc. Installeer Office 365 – Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Outlook, OneNote en Access – op je laptop, pc, Mac, smartphone of tablet. Bovendien krijg je een OneDrive cloudopslag van 1 terabyte.

Er zijn enkele voorwaarden.

 • Wie zich voor het schooljaar 2018-2019 voor een cursus inschrijft, heeft recht op een toegangscode. De software kan één jaar gebruikt worden. Deze periode start op het moment dat je het pakket downloadt.
 • Wie zich na afloop van het abonnement opnieuw inschrijft, kan een toegangscode vragen.
 • Elke persoon heeft recht op maximaal één toegangscode per moduleperiode.
 • Dit aanbod is in samenwerking met Academic Download, die tevens verantwoordelijk is voor de technische ondersteuning.
 • Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt.
 • Naast dit aanbod kan je via Academic Shop software aankopen aan studententarief.