OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Werken met Office

De opleiding ict en adminnistratie omvat tal van modules om je op een professionele manier te leren werken met kantoortoepassingen. CVO Scala biedt zowel pakketgerichte als probleemoplossende cursussen aan. Om te kunnen instappen in deze opleiding wordt er verwacht dat je de basis van het werken met een computer en het werken op het internet kent. Ken jij de basis nog niet dan vind je alle informatie omtrent beide modules terug onder Start to ict.

Indien je reeds vlot de basis in de vingers hebt, kan je voor beide modules een vrijstellingsproef afleggen of misschien heb je beide modules reeds in het verleden gevolgd dan kan je onmiddellijk instappen in de opleiding ict en administratie.

Binnen deze opleidingen bieden we tal van cursussen aan, zoals: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access, ... op verschillende niveaus. Ben je een absolute beginner dan stap je het best in deel 1, heb je reeds voorkennis dan kan je eveneens een vrijstellingsproef afleggen.

 

 

 

Werken met Excel

In deze module leer je werken met Excel. We nemen je stap voor stap mee op een wonderbaarlijke reis doorheen de wereld van werkbladen, grafieken, functies, ...
In de eerste lessen leer je gegevens in te voeren en op te maken, maar ook hoe je gegevens automatisch kunt invoeren. Eénmaal de gegevens in het werkblad werden gevoerd, leer je het werkblad op te maken en gebruik je formules en functies.

Je leert hoe je grafieken aanmaakt en hoe je de grafiek kunt aanpassen. Je leert facturen maken en automatiseren, ...

Lees meer

Werken met Word

Word is wereldwijd de meest gebruikte tekstverwerker en dit zowel op het werk als thuis.

In deze cursus leer je documenten professioneel opmaken, ook met tabellen en afbeeldingen. Je zal vlot mailings versturen, alsook etiketten en sjablonen aanmaken. 
Ten slotte zal ook de opmaak van grote documenten, boekjes en folders geen geheimen meer voor je hebben.

Lees meer

Werken met PowerPoint

Tegenwoordig worden alle voordrachten ondersteund door presentaties. In deze cursus leer je een presentatie samen te stellen. Je leert een thema selecteren. Je maakt meerdere dia's aan en ordent de dia's. Je maakt zowel tekstobjecten als vormobjecten aan. Je maakt animaties aan en stelt overgangen in. Je spreekt tekst in en laat alles automatisch afspelen.

Lees meer

Werken met Office

Microsoft Office is een professioneel pakket met verschillende kantoortoepassingen zoals: Word, Excel, PowerPoint en Outlook. In deze cursus maak je kennis met de belangrijkste programma's uit het pakket en leer je de basishandelingen en basisvaardigheden om vlot te kunnen werken met de verschillende programma's.

Lees meer

Werken met Office 365

In deze cursus maak je kennis met de professionele versie van Office in the Cloud. Je leert werken met Word, Excel en PowerPoint en je leert je bestanden beheren.

Lees meer