OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Frans

Reis je graag door la douce France?

Of zou je gewoon willen spreken met onze buren uit Wallonië?

Wil je je mogelijkheden op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhogen?

Ben je een liefhebber van de Franse gastronomie of ben je een echte wijnfanaat?

Wat je beweegredenen ook zijn, onze cursus Frans geeft je zeker en vast een grote voldoening.

Vanaf de eerste les spreek je al Frans, want spreken staat bij ons centraal. Je leert communiceren in verschillende situaties: elkaar begroeten, jezelf en je familie voorstellen, praten over werk en hobby’s, boodschappen doen en shoppen, praten over het weer, reizen organiseren, op hotel gaan, praten over ziekte en gezondheid …

Stap voor stap leer je ook lezen en schrijven: al het lesmateriaal is gebaseerd op authentieke bronnen, zelfs in luister- en kijkfragmenten hoor je native speakers. Het materiaal is uiteraard afgestemd op volwassenen.

Grammatica en woordenschat zijn bij ons geen doel op zich, maar middelen die je helpen om de taal beter te beheersen.

In alle niveaus besteden we ook - zij het beperkt - aandacht aan cultuur en actualiteit.

FRANS VOOR OP REIS

Heb je net een reis vastgelegd en ben je al helemaal in de stemming voor een strandvakantie of een dosis cultuur? Dan is dit het ideale moment om op korte tijd een basiskennis van het Frans op te bouwen. Tijdens deze cursus leer je je met handige zinnetjes behelpen op reis.

FRANS VOOR

TELEFONISTEN/RECEPTIONISTEN

In de cursus Frans voor telefonisten/receptionisten leer je allerlei to the point uitdrukkingen om het onthaal te verzorgen in een bedrijf. Je leert converseren op basisniveau, maar ook telefoneren en eenvoudige nota’s maken.

Voorkennis: de cursus is bedoeld voor wie al enige kennis heeft, maar iedereen mag instappen zonder niveautest.

FRANS PRAATGROEP

Je wil je kennis van het Frans onderhouden en je taalvaardigheid nog verbeteren? Je wil ook nog veel meer te weten komen over de cultuur in de Franstalige landen? Als je een certificaat hebt van niveau 6, kan je in de praatgroep terecht.

We vertellen elkaar het nieuws op internationaal, nationaal en lokaal vlak. Er is ruimte voor discussie en we verfijnen onze taalvaardigheid. Iedere week nemen we één bepaald thema onder de loep. We gaan van start met een korte tekst of reportage. Nadien is er een vragenronde. Op het einde van de les kan er in kleine groepjes verder worden gediscussieerd over het thema van de week.