OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Fotograaf

We bieden - als enige in Zuid-West-Vlaanderen - de volledige officiële opleiding Fotograaf aan, van basis tot specialisatie, van het fotograferen en het bewerken van foto’s tot en met de afdruk of de presentatie. Alle aspecten van fotografie, zowel technisch als inhoudelijk, komen uitgebreid aan bod. De nadruk ligt op praktijkoefeningen.

We beschikken over heel wat didactisch materiaal, waaronder verschillende volledig uitgeruste studiosets, macrolenzen, tilt-shiftlenzen, een professionele printer en nog veel meer. Dit materiaal wordt tijdens de lessen ter beschikking gesteld voor de cursisten.

Na de modules Basistechnieken (Foto A en B) kan je je inzicht in de kracht van de beeldtaal verdiepen via de module Fotoanalyse. De donkere kamer van vroeger is nu de pc geworden. In de modules Beeldverwerking (Verwerking A (vervolg)) ga je aan de slag met de Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Je leert foto’s bijsnijden, retoucheren en bewerken met effecten. Daarnaast ga je de foto’s organiseren, presenteren, printen en projecteren. Daarna kan je verder specialiseren in Beeldverwerking (Verwerking B (vervolg)) of in de Themamodules (Mens, Materie, Actie en Ruimte). Hier leer je het maximum uit je favoriete vorm van fotografie te halen en je persoonlijke invalshoek en stijl te ontwikkelen.

Het kroonstuk van de opleiding is de module Portfolio waar je, via gecombineerd onderwijs, een overzicht maakt van je realisaties. Bekijk de structuur van de volledige opleiding hier.

Nog geen diploma secundair onderwijs? Indien je de opleiding Fotograaf volgt in combinatie met Aanvullende Algemene vorming dan kan je alsnog je diploma secundair onderwijs behalen.

Artikels die je kunnen interesseren

Phototalk

Phototalk wil fotografen in opleiding uitdagen om een begrip om te zetten in een eigen fotografisch beeld. Phototalk biedt de kans om feedback te krijgen op je eigen werk.

Praktische info - materiaal

In fotografie is de lijst met nuttig materiaal eindeloos. Het begint allemaal met een camera. 
Meer info.

 

Digitale brochure

Open hier de digitale brochure van de opleiding Fotograaf.

 

Eindwerken cursisten

Bekijk hier de prachtige eindwerken van onze cursisten Portfolio.

 

Phototalk 

PhotoTalk wil fotografen in opleiding uitdagen om een begrip om te zetten in beeld.

 

Vrijstellingsproeven

Heb je reeds voorkennis en wens je een vrijstellingsproef af te leggen van één of meerdere modules, registreer je dan via dit formulier.

 

Vrijstelling inschrijvingsgeld, opleidingscheques en vlaams opleidingsverlof

Kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld? Kijk dit even na op de website van de Vlaamse Overheid.

Deze opleiding kan betaald worden met opleidingscheques. Voor meer informatie betreffende opleidingscheques verwijzen we je naar de website van de VDAB

Voor deze opleiding kan je vlaams opleidingsverlof aanvragen. Op de website van de Vlaamse overheid vind je alle informatie betreffende de opleidingen die in aanmerking komen voor vlaams opleidingsverlof.

 

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je nog verdere informatie? Neem contact op met de coördinator 
caelle.seynhaeve@cvoscala.be