OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Apotheekassistent

Heb je interesse in een theoretische en praktische opleiding met boeiende medisch wetenschappelijke vakken? Zin om laboratoria te ontdekken en via stages het werkveld te verkennen? Welkom in de opleiding apotheekassistent.

 CVO Scala organiseert deze certificaatgerichte opleiding in PTI Kortrijk (Graaf Karel de Goedelaan 7). Wij richten deze opleiding in via een traject van twee jaar. Nadien is er nog de eindstage vereist.

Indien de cursist  voor alle modules slaagt, ontvangt hij/zij hiervoor het certificaat ‘Farmaceutisch Technisch Assistent (FTA)’. Dit certificaat, samen met een diploma secundair onderwijs, zal worden erkend door het agentschap zorg en gezondheid om het beroep van Farmaceutisch Technisch Assistent te kunnen uitvoeren.

Met een certificaat Farmaceutisch Technisch Assistent en een certificaat Algemene vorming kun je je diploma secundair onderwijs behalen, als je dat nog niet hebt. Voor een erkenning als apotheekassistent heb je beide nodig (een certificaat Farmaceutisch Technisch Assistent én een diploma secundair onderwijs).

 

Is Nederlands niet je moedertaal? Bij voorkeur heb je een deelcertificaat van Threshold 4 mondeling + schriftelijk behaald.

 

Cursisten die deze opleiding willen volgen, hebben voorafgaandelijk een intakegesprek met de coördinator.

Maak hiervoor een afspraak via isabel.doom@cvoscala.be

 

 

 

Heb je voldoende kennis van één van de aangeboden modules en kan je deze aantonen? Aan de hand van een vrijstellingsproef kan je worden vrijgesteld van deze module. Registreer je via dit formulier.