OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Wijnkenner

Hou je van wijn en wil je deze professioneel leren kennen, dan is dit de ideale cursus voor jou. 

Frankrijk als wijnland
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Vrij  
Oostende De Spuikom Ma.
18.00 - 22.00
20/1/2020 25/5/2020 Ja Inschrijven
Wereldwijnen 3
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Vrij  
Oostende De Foodbox Di.
18.00 - 22.00
21/1/2020 2/6/2020 Ja Inschrijven
Oostende De Spuikom Ma.
13.30 - 17.30
20/1/2020 25/5/2020 Ja Inschrijven
Wijn en gastronomie (DWW)
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Vrij  
Oostende De Foodbox Wo.
18.00 - 22.00
22/1/2020 3/6/2020 Ja Inschrijven
Wijn en gastronomie (WG)
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Vrij  
Oostende De Foodbox Wo.
13.30 - 17.30
22/1/2020 3/6/2020 Ja Inschrijven

Prijs

Wereldwijnen 3
standaard € 120,00
gedeeltelijke vrijstelling € 24,00
volledige vrijstelling € 0,00
Lesmateriaal
Lesmateriaal Wijnkenner € 180,00 (noodzakelijk)
Wijn en gastronomie (WG)
standaard € 120,00
gedeeltelijke vrijstelling € 24,00
volledige vrijstelling € 0,00
Lesmateriaal
Lesmateriaal Wijnkenner € 180,00 (noodzakelijk)
Wijn en gastronomie (DWW)
standaard € 120,00
gedeeltelijke vrijstelling € 24,00
volledige vrijstelling € 0,00
Lesmateriaal
Lesmateriaal Wijnkenner € 180,00 (noodzakelijk)
Frankrijk als wijnland
standaard € 120,00
gedeeltelijke vrijstelling € 24,00
volledige vrijstelling € 0,00
Lesmateriaal
Lesmateriaal Wijnkenner € 180,00 (noodzakelijk)

Wereldwijnen 3

Derde deel wereldwijnen.

Je hebt het volledige traject wijnleer vervolledigt en je wil je kennis blijven onderhouden? Dan is deze cursus voor jou.

Vervolmakingscursus wijnleer.

Wijn en gastronomie (WG)

Deze module omvat het combineren van wijnen met gerechten.

Wijn en gastronomie (DWW)

Deze module omvat het combineren van wijnen met gerechten.

  • het samenstellen van de wijnkaart in functie van de spijskaart
  • het combineren van gerechten met wijnen uit de verschillende werelddelen

Frankrijk als wijnland

Leer het wijnland Frankrijk kennen.

In deze module leer je wijn serveren, aanbevelen en toelichten.

  • de reglementering en algemene wetgeving van wijn 
  • verklaren van het productieproces van wijnen 
  • bewaren van wijn 
  • basistechnieken van het degusteren en beoordelen van wijn 
  • serveren van wijn 
  • beschrijven van de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen.

Voorkennis

Wereldwijnen 3

    • Frankrijk als wijnland 1
    • Franrkijk als wijnland 2
    • Wereldwijnen 1
    • Wereldwijnen 2

Wijn en gastronomie (WG)

    • Frankrijk als wijnland 1
    • Frankrijk als wijnland 2
    • Wereldwijnen 1

Wijn en gastronomie (DWW)

    • Frankrijk als wijnland 1

Frankrijk als wijnland

    Geen voorkennis vereist.

Vrijstellingsproeven