OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Grafische vormgeving 2: Illustrator 2

Om te kunnen deelnemen aan de cursus Illustrator 2 behaalde je een deelcertificaat van grafische vormgeving 1 of je legt een vrijstellingsproef af van de module grafische vormgeving 1.

Grafische vormgeving 2: Illustrator 2
Vestiging Dag Tijdstip Van Tot Vrij  
Kortrijk Campus 3 Hofsteden Ma.
18.10 - 21.30
20/1/2020 25/5/2020 Ja Inschrijven

Prijs

Grafische vormgeving 2: Illustrator 2
standaard € 90,00
gedeeltelijke vrijstelling € 18,00
volledige vrijstelling € 0,00
Lesmateriaal
ICT - Illustrator 2

1. Classroom

2. G Sutie

3. Academic Download

4. Kopies

€ 15,00 (noodzakelijk)

Grafische vormgeving 2: Illustrator 2

In deze module breiden we onze kennis van Illustrator verder uit. We creëren transparantie en gebruiken hierbij speciale effecten, zoals een schaduw of gloed, en passen die toe op objecten en tekst. Met het 3D-effect maken we complexe illustraties. We combineren die met onze eigen ontworpen symbolen. Alle effecten zijn steeds aan te passen via het deelvenster Vormgeving. Hier zien we ook de manier waarop een object in elkaar zit en leren we werken met extra vullingen en lijnen. Je werkt met verloopnetten om een realistische illustratie te maken en vervormt afbeeldingen en tekst met speciale vervormtechnieken.
Met het perspectiefraster ontwerpen we gebouwen of andere objecten in perspectief. Via ‘live spiegelen’ maken we perfect symmetrische tekeningen. Na het volgen van deze module maak je je eigen patroonvullingen en penselen. Je combineert deze in een eigen ontwerp en maakt deze klaar voor druk.

Voorkennis

Grafische vormgeving 2: Illustrator 2

    In stappen in deze cursus kan enkel na het behalen van een deelcertficaat van de module Grafische vormgeving 1 of door het afleggen van een vrijstellingsproef voor de module grafische vormgeving 1.

Vrijstellingsproeven

Wie kan inschrijven?

Deze module is niet instapvrij. Enkel cursisten die slaagden voor de module Grafische vormgeving 1 en hiervan een deelcertificaat bezitten kunnen inschrijven. Heb je voldoende voorkennis dan kan je eveneens een vrijstellingsproef afleggen.

Evaluatie

In de module Grafische vormgeving 2 worden er geen examens, toetsen of evaluaties afgenomen. De cursist maakt onder begeleiding van de docent een portfolio van werkstukken. Deze werkstukken worden beoordeeld aan de hand van de leerplandoelstellingen van het leerplan.

 Leerplan

CVO 3 Hofsteden werkt enkel met de leerplannen goedgekeurd en erkent door de Vlaamse overheid. Je vindt het leerplan DTP-operator hier.