OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Basis koken

Je leert de basisbeginselen van het koken en elementaire kooktechnieken.

Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

Wat leer je in de module basis koken 

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen gebruiken en onderhouden

  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken

  • de voedingsdriehoek gebruiken

  • de recepten correct lezen

  • snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte

  • hoeveelheden afmeten en wegen

  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren zoals koken, bakken, braden, stoven met vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst

  • organiseren en werkvolgorde van het recept toepassen

  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen


Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.

Wens je deze cursus op een later tijdstip te volgen? Laat het ons weten via deze link zodat wij je op de hoogte kunnen brengen van zodra deze cursus opnieuw wordt ingericht.

Volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld

Kom je in aanmerking voor een volledige of gedeeltelijke vrijstelling van betaling van het inschrijvingsgeld? Kijk dit even na op de website van de Vlaamse Overheid.

Opleidingscheques

Deze module kan niet betaald worden met opleidingscheques. Voor meer informatie betreffende opleidingscheques verwijzen we je naar de website van de VDAB

Educatief verlof

Voor deze module kan je geen educatief verlof aanvragen. Op de website Werk.be van de Vlaamse overheid vind je alle informatie betreffende de opleidingen die in aanmerking komen voor educatief verlof.