OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Huishoudhulp

Help je graag mensen en zoek je een boeiende job?

De vraag naar huishoudhulp is enorm toegenomen door het  gebruik van de dienstencheques. Ook de vergrijzing van de bevolking zal een impact hebben op de vraag naar huishoudhulp. Doe je graag huishoudelijk werk zoals poetsen, wassen en strijken.... en ga je graag om met mensen, dan is deze opleiding beslist iets voor jou. De opleiding huishoudhulp hoort thuis in het studiegebied Huishoudhulp van het secundair volwassenenonderwijs en is modulair opgebouwd. 

Korte beschrijving van de opleiding

De opleiding huishoudhulp is een beroepsgerichte opleiding, zeer praktijkgericht en vormt een uitstekende voorbereiding om als huishoudhulp aan de slag te gaan. Als huishoudhulp sta je vooral in voor allerlei huishoudelijke taken bij particulieren: poetsen, opruimen, wassen en strijken, soms boodschappen doen en koken…. Tijdens de opleiding gaan we dieper in op de technieken en handelingen van het huishouden. Tijdens de stage kan je de aangeleerde vaardigheden toepassen op de werkvloer.

Na het volgen van de opleiding kan je werken voor dienstenchequebedrijven, strijkateliers, thuiszorgdiensten, poetsdiensten...

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die bij inschrijving 16 jaar is of 15 jaar en de eerste twee leerjaren van het voltijds secundair onderwijs heeft gevolgd.

Er is geen voorkennis vereist.

Is Nederlands niet je moedertaal? Dan heb je een certificaat van Richtgraad 1 nodig.

 

 

Opleidingen Huishoudhulp

Meer info

Heb je nog vragen of wens je nog verdere informatie?

Neem contact op met de coördinator 

dorine.degrande@cvoscala.be