OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Fotografie

Wanneer we rondom ons kijken, merken we dat fotografie overal aanwezig is. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Sterke beelden vertrekken niet enkel van een technische maar ook van een inhoudelijke basis. Heb je altijd al willen bijdragen aan de beeldenstroom? Dan ben je bij CVO 3 Hofsteden aan het juiste adres. De opleiding bestaat uit verschillende modules die elk een ander aspect binnen de fotografie belichten. Samen stellen we onze blik op scherp. We oefenen de technieken in door praktische toepassingen waardoor je in alle omstandigheden erin zal slagen het juiste moment vast te leggen.

We bieden - als enige in Zuid-West-Vlaanderen - de volledige officiële opleiding Fotograaf aan, van basis tot specialisatie, van het fotograferen en het bewerken van foto’s tot en met de afdruk of de presentatie. Alle aspecten van fotografie, zowel technisch als inhoudelijk, komen uitgebreid aan bod. De nadruk ligt op praktijkoefeningen.

We beschikken over heel wat didactisch materiaal, waaronder 10 volledig uitgeruste studiosets, macrolenzen, tilt-shiftlenzen, een professionele printer en nog veel meer. Dit materiaal wordt tijdens de lessen ter beschikking gesteld voor de cursisten.

Heb je geen diploma? Je kan een diploma secundair onderwijs behalen door deze opleiding te combineren met Aanvullende algemene vorming. Op deze manier verhoog je je kansen op de arbeidsmarkt of kan je verder studeren in het hoger onderwijs. Cursisten die reeds een diploma secundair onderwijs hebben kunnen het certificaat laten omzetten naar een (extra) diploma.

 


Artikels die je kunnen interesseren

Phototalk

Phototalk wil fotografen in opleiding uitdagen om een begrip om te zetten in een eigen fotografisch beeld. Phototalk biedt de kans om feedback te krijgen op je eigen werk.

Eindwerken cursisten Portfolio

Bekijk via deze link de prachtige eindwerken van cursisten Portfolio.

Digitale brochure

Download hier de digitale brochure van de opleiding Fotograaf. 

 

Eindwerken cursisten

Bekijk hier de prachtige eindwerken van onze cursisten Portfolio

 

Phototalk 

PhotoTalk wil fotografen in opleiding uitdagen om een begrip om te zetten in beeld. We verwelkomen jullie graag op 10 mei om 19.00 uur voor onze tweede editie waarop Sylvia Konior haar visie op taboe komt toelichten. Meer informatie kan je vinden via deze link.

 

Vrijstellingsproeven

Heb je reeds voorkennis en wens je een vrijstellingsproef af te leggen van één of meerdere modules, registreer je dan via dit formulier.

 

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je nog verdere informatie? Neem contact op met de coördinator 
caelle.seynhaeve@cvoscala.be