OPLEIDINGEN


ALGEMEEN

Reis naar Hastings

18 mei 2019


Dit jaar trekt de vakgroep Engels op 18 mei 2019 naar het charmante Hastings, , waarnaar the Battle of Hastings is genoemd.
Vanaf 14 februari kan je je voor deze uitstap inschrijven, ook al volg je geen Engelse les aan ons centrum.

‘s Middags kan je eten in een pub of tearoom. Het staat je natuurlijk ook vrij om je eigen lunch mee te brengen.


We stappen in een van Hastings historische kabelspoorwegen (East Hill Cliff Railway) die ons naar boven op een steile rotsklif brengt en genieten ondertussen van het uitzicht op de vissersvloot en de huizen aan de waterkant. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht op zee en kun je wandelen in Hastings Country Park.
Wie het liever wat rustiger aan doet, kan kuieren op de pier, shoppen naar hartenlust of een van de musea bezoeken.
Vóór afreis krijg je een bundel met praktische informatie.

De prijs bedraagt 70 euro per persoon.  Deze prijs omvat: heen- en terugreis met de bus, heen- en terugtocht met de Shuttle, ticket voor de kabeltrein, reisbijstands- en annulatieverzekering, en fooi voor de chauffeur.  Voorzie wat Britse ponden om te eten, drinken en shoppen. De meeste winkels en eetgelegenheden aanvaarden kredietkaarten (Visa, Mastercard, …).  Elektronisch betalen is het voordeligst met een kredietkaart; geld afhalen doe je het best met een Maestro bankkaart.


We spreken om 5.50 uur  af in Izegem (parking van De Leest, Sint-Jorisstraat 62) en Kortrijk(aan de ingang van het CVO, Minister De Taeyelaan 13), zodat de bussen om 6.00 u stipt kunnen vertrekken.  

's Avonds zijn we terug rond 23.30 u.  

Heel belangrijk: personen zonder Belgische of Europese (EU) identiteitskaart worden niet toegelaten tot het Verenigd Koninkrijk tenzij hij/ zij vooraf een visum heeft gekregen van de Britse ambassade.

Er worden strenge controles gehouden aan de grensovergang (Brexit!). Bij de opstap in Izegem en Kortrijk checken we alle identiteitskaarten. Wie geen identiteitskaart bij zich heeft,  kan niet mee naar Engeland.
De annulatieverzekering komt in dergelijke gevallen ook niet tussen.
Inschrijven kan door het volledig ingevulde inschrijvingsformulier (1 per deelnemer) met gepast geld af te geven aan je leerkracht. Gebruik a.u.b. je officiële naam. Cash betaling maakt jouw inschrijving definitief.  

Om je in te schrijven, stuur je een mail naar engels@cvo3hofsteden.org.


Agenda